Tijd tot de volgende update

Blog 1 : Opening Survival 1.13.2

Ingediend door noudux op di, 01/08/2019 - 22:13
start 2019

 

Start 2019:
Zoals de meesten van jullie inmiddels ontdekt hebben is Craftplaza weer online met Survival & Creative. Creative is inmiddels al bijna een half jaar online en Survival is 's nachts op 1 januari 2019 om 0:00 uur online gekomen. We hebben de afgelopen 8 dagen gebruikt om te kijken of alles stabiel genoeg is om  nu ook aan te kunnen kondigen dat we ook definitief open kunnen.

 

Communicatie:
Uitleg van plugins en commando's komen op de website te staan. We communiceren dit via Discord. Het officiële Discord kanaal van Craftplaza. Als er meer informatie te vinden is zullen we hier een verwijzing naar de website inzetten.

Officiële Discord Kanaal

 

Website:
De website wordt gebruikt om extra uitleg te geven. Tevens zijn we bezig met een ticket systeem die binnen enkele dagen online komt op Discord. Deze kan gebruikt worden om vragen te stellen of bugs te melden. Deze tickets kun je volgen zodat je kan zien hoever we ermee zijn en hoe snel jouw gestelde vraag of bug opgelost kan worden.

Heel veel speel plezier namens het hele team van Craftplaza.

Vps Pakketten

Ingediend door webadmin op do, 10/25/2018 - 12:42

Zoals jullie hebben gemerkt is het heel stil op craftplaza. Ook de werkzaamheden lagen een tijdje stil.Dit kwam omdat we eerst wat 
andere werkzaamheden hebben.  Gelukkig zijn deze bijna klaar.

Ondertussen hebben we een leuke deal kunnen maken voor een paar goedkope VPS & minecraft / website hosting.

Kijk maar eens bij pakketten.

En we proberen zo snel mogelijk weer verder te gaan met onze eigen minecraft server.
 

UPDATE : 7 september 2018

Ingediend door noudux op vr, 09/07/2018 - 05:40

Hoi Craftplaza spelers.

 

De afgelopen week is er achter de schermen hard gewerkt om de servers te verbeteren. Plugins zijn herschreven, versies zijn aangepast. Zoals in eerdere berichtgeving is het op dit moment niet mogelijk om Creative naar 1.13 te upgraden. Dit alles heeft te maken dat bepaalde plugins tot op heden nog niet zijn geüpdatet.

 

Creative:
Vanaf vandaag is dynmap voor Creative weer beschikbaar. De dynmap kun je vinden op de website onder het knopje dynmap of klik op deze link: https://www.craftplaza.nl/maps. Creative is gewoon de oude map van de vorige server. Dus alle gebouwen zijn er gewoon nog.

Creative_map

Voten:
Sinds deze week kun je weer voten op de bekende votesites.De vote sites kun je vinden op de website onder het knopje Votes

Vote site 1: https://serverpact.nl/vote-32110&g=t
Vote site 2: https://minecraft-mp.com/server/134818/vote/

 

Voten voor de server is belangrijk zodat de server hoger in de lijsten wordt weergegeven op de desbetreffende website.
LET OP: Binnenkort komt tokenstore weer terug. Deze is EULA proef. Dat wil zeggen dat we aan alle regels van Minecraft (Mojang) voldoen. Dus als je nu al begint te voten krijg je tokens die je binnenkort op de server in tokenstore kan verzilveren.

 

Onlinetime:
Webadmin heeft het voor elkaar gekregen. Online tijden zijn nu zichtbaar tot 100 spelers. Het commando om naar de volgende pagina te gaan is /onlinetop 2. We denken dat dit een mooie toevoeging is op de bestaande plugin.

Onlinetime

Heel veel plezier met spelen op Craftplaza. Mocht je buggs ontdekken dan horen wij dat graag via Discord.

Groeten Noudux

Op verzoek van onze spelers een extra plugin.

Ingediend door webadmin op do, 09/06/2018 - 04:54

 

 

Afgelopend dagen hebben wij het verzoek gekregen of er naast de Votes top 100 plugin ook een soorgelijke lijst kan komen voor
de onlinetime. De huidige lijst laat alleen de top 10 zien en men wou graag een langere lijst kunnen bekijken.

Afgelopen nacht is de gewenste plugin door mij geschreven en op creative gezet.

Je kan de lijst opvragen door het commando /onlinetop .en /ont voor de mensen die niet alles willen intypen

Verder proberen we zo snel mogelijk de dynmap van creative online te krijgen. Ik ga hier komende nacht mee bezig zodat deze
morgen voor jullie online is.

 

 

Verder werkt de patch voor 1.12 2 goed zodat jullie gewoon kunnen joinen met 1.13.1 en niet meer eruit gekicked worden
door een foutieve spam melding.

Met vriendelijke groeten,

WebAdmin

 

Opening creative toch op 1.12.2

Ingediend door webadmin op di, 09/04/2018 - 12:46

Gisteren hebben wij creative 1.13.1 open gezet voor onze spelers. Helaas is gebleken dat er toch nog een paar grote bugs zitten in de verschillende plugins die zo ernstig zijn dat creative 1.13.1 niet gaat werken. Omdat we moeten wachten todat deze plugins uiteindelijk wel gaan werken, hebben we besloten om creative naar 1.12.2 terug te zetten.

Zodra de plugins die wij nodig hebben zijn aangepast door de plugin-makers zetten wij alsnog creative om. De werkzaamheden op survival gaan ook gewoon door.

Het is een kleine tegenslag, maar we komen er wel. De dynmap die moet opnieuw gemaakt worden ivm de terugzetting van versie. Deze hoop ik vandaag of morgen op de website te zetten.

 

Groetjes WebAdmin

Even een update van WebAdmin

Ingediend door webadmin op wo, 08/29/2018 - 16:56

 

 

Hey Craftplaza crafters...Even een kleine update van mij.  Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat op de website heb gezet.
Dat komt doordat ik het best wel druk heb met de plugins in te stellen en te testen op versie 1.13.1. Dit loopt gelukkig aardig op schema.

 

Ook zijn er wat  nieuwe plugins geschreven, voor bijv een vote list zodat we nu ingame makkelijk een top 100 kunnen opvragen van de voters..
Hiervoor kan je straks het commando vt gebruiken. En natuurlijk zijn we bezig geweest met de dynmaps van Creative & Survival. Die van Creative is klaar en die van Survival gaan we deze week mee bezig.
Op de website zijn al wat voorbereidingen gemaakt om deze straks openbaar te kunnen maken.
En ja.... Het is gewoon de oude Creative map.. Dus je kan straks gewoon lekker verder bouwen... Maar wel op 1.13.1 !!!!

Creative


Verder is natuurlijk Noudux druk bezig om bungecord & de lobbies in te stellen, en het bouwteam heeft hun eerste bouwproject af en gaan beginnen 
aan het 2e project. Wat een fantascisch gezellig en leuk team hebben wij eigenlijk.


Al met al lopen we lekker op schema en kijk ik uit na alle werkzaamheden wat we aan het einde van deze week klaar gaan hebben, want dat maakt de 
opening van Craftplaza 1.13 een stapje dichterbij.


Groetjes,
WebAdmin